Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте Xenon за късите на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
    Вижте какво ми отговориха от сайта на Luxima.Незнам вече кое е вярно и кое не.

Това е същата лампа - поне това което касае размерите.
    Тази лампа беше предвидена за монтаж в рефлекторни фарове - (R). Единствената и разлика с останалите, стандартни ксенонови лампи Н7, е в оцветяването на стъклената ампула. Това непрозрачно оцветяване трябваше да доведе до елиминиране на нежеланите отблясъци при рефлекторните фарове и да ги направи да светят с точно отрязана линия, както е при автомобилите с прожектор (фарове с лупи). За съжаление, производителите не можаха да предложат достатъчно трайно покритие и в последствие се оказа че то се люпи. В момента техническия отдел на фабриката която произвежда нашите лампи търси решение на този проблем.
    Така че - H7R ще ви свърши точно толкова работа, колкото и Н7....
    На Луксима слагаш H7 и няма да имаш никакви проблеми
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• За мен този проблем, който имаш е от фаровете ти, ако са сменяни с други. Просто съм с китайче ксенон от доста време, монтирали сме на няколко приятели и са си ок крушките като дължина!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        За мен този проблем, който имаш е от фаровете ти, ако са сменяни с други. Просто съм с китайче ксенон от доста време, монтирали сме на няколко приятели и са си ок крушките като дължина!
        Точно аз също нямам никакви проблеми!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова...
          Някой махал ли е тея металните джаджи във фара, това което застава пред крушката. Служи за разпръскване на светлината или нещо такова.
          Пробвахме на едно ауди 80 (те нали са със "перфектни" светлини) след монтаж на ксенон (Н4) махнахме от фара тея ламаринки и светна по-добре на пътя и заслепяването беше същото. Чудя се ако махна и моите дали ще свети по-добре, че сега едни кръгове седят на пътя. Не става плътна бяла светлина... Та някой пробвал ли е да ги разкара тея неща от фара?

Comment

• Първоначално публикувано от drum Покажи съобщение
            Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова...
            Някой махал ли е тея металните джаджи във фара, това което застава пред крушката. Служи за разпръскване на светлината или нещо такова.
            Пробвахме на едно ауди 80 (те нали са със "перфектни" светлини) след монтаж на ксенон (Н4) махнахме от фара тея ламаринки и светна по-добре на пътя и заслепяването беше същото. Чудя се ако махна и моите дали ще свети по-добре, че сега едни кръгове седят на пътя. Не става плътна бяла светлина... Та някой пробвал ли е да ги разкара тея неща от фара?
            Такива с махната пластинка трябва да ги спират от движение като им чупят фаровете с чук, при това... та да купят задължително нови.
            Аз се чудя защо все повече окьоравители се въдят... то и изкорубването на фарове явно станало мода.

Ако не ми вярваш, просто закарай кола с махнати капачки на стенд за реглаж и пробвайте, с ксенони, с халогенни с каквото желаете.
            Може и снимки да пуснеш ако желаеш после.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Такива с махната пластинка трябва да ги спират от движение като им чупят фаровете с чук, при това... та да купят задължително нови.
              Аз се чудя защо все повече окьоравители се въдят... то и изкорубването на фарове явно станало мода.

Ако не ми вярваш, просто закарай кола с махнати капачки на стенд за реглаж и пробвайте, с ксенони, с халогенни с каквото желаете.
              Може и снимки да пуснеш ако желаеш после.
              Аз за това питам. Но на ауди-то нямаше промяна. Махнахме пластините и на ксенона и на фара, и резултата в заслепяването не беше престъпен, а на пътя светеше добре.
              Аз си карам с регулирани фарове... Не ги вдигам да светят в небето. С лупи най-добре ама ... една хубава система с лупи и нивомати и ксенон... струва почти колкото колата ми. Хайде на половина да е...

Comment

• Е за това има и по-къси крушки, за да не се издевателства по фаровете - H7RC
                За съжаление никой не е пробвал да пусне снимки от стенд с тях.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Въпроси пак на тема "фарове" :
                  Днес забелязах,че не се мести десния фар чрез копчето от купето.
                  -Машинките за ел.регулация на фаровете /чрез копчето от купето/ еднакви ли са на двата фара т.е. мога ли машинка от ляв фар/имам стар/ да я слажа на десния?
                  - Как се подменя?,
                  - Трябва ли да се свали фара?
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

• Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                    Въпроси пак на тема "фарове" :
                    -Машинките за ел.регулация на фаровете /чрез копчето от купето/ еднакви ли са на двата фара т.е. мога ли машинка от ляв фар/имам стар/ да я слажа на десния?
                    - Как се подменя?,
                    Разкачи буксата на машинката и е напръскай с контактен спрей.
                    Може и да се оправи...........
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

• Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                      Въпроси пак на тема "фарове" :
                      - Как се подменя?,
                      1. Машинките са еднакви.
                      2. Откачаш буксата на машинката, завърташ машинката (не си спомням само наляво, или надясно беше, но може само на едната страна да се завърти), издърпваш я леко нявън, след което я извърташ така, че края, който ти е в ръката да отиде надолу, а вътрешния край на машинката - нагоре (един вид - все едно се опитваш да я счупиш). Ще усетиш изщракване, което означава, че ябълката на машинката е излязла от леглото на водача. Издърпваш машинката навън и по обратния ред слагаш друга!
                      3. НЕ трябва да се сваля фара, може и на място да го направиш!
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

• Ок,благодаря!
                        Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

• Днес се сблъсках с ксенон проблема.Наистина ксенон крушките H7 опират в металните калпачета.Не знам дали са ми сменяни фаровете, но на тях пише Carello.Наложи се да удължа малко металното за да могат да влязат.Сега има голяма мъгла, но като се оправи времето ще изляза на пътя да видя дали заслепяват, но предполагам,че няма след като всичко си като нормален фар.
                          _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                          156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

• Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
                            Днес се сблъсках с ксенон проблема.Наистина ксенон крушките H7 опират в металните калпачета.Не знам дали са ми сменяни фаровете, но на тях пише Carello.Наложи се да удължа малко металното за да могат да влязат.Сега има голяма мъгла, но като се оправи времето ще изляза на пътя да видя дали заслепяват, но предполагам,че няма след като всичко си като нормален фар.
                            Ооо не е вярно заслепяват много добре на 156-цата
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Ооо не е вярно заслепяват много добре на 156-цата
                              ми да махна ли тоя ксенон?
                              _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                              156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

• Просто отиди в някой сервиз да ти регулират фаровете - ксенона свети по друг начин - пробвано.
                                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                                X