If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вижте какво ми отговориха от сайта на Luxima.Незнам вече кое е вярно и кое не.
Това е същата лампа - поне това което касае размерите.
Тази лампа беше предвидена за монтаж в рефлекторни фарове - (R). Единствената и разлика с останалите, стандартни ксенонови лампи Н7, е в оцветяването на стъклената ампула. Това непрозрачно оцветяване трябваше да доведе до елиминиране на нежеланите отблясъци при рефлекторните фарове и да ги направи да светят с точно отрязана линия, както е при автомобилите с прожектор (фарове с лупи). За съжаление, производителите не можаха да предложат достатъчно трайно покритие и в последствие се оказа че то се люпи. В момента техническия отдел на фабриката която произвежда нашите лампи търси решение на този проблем.
Така че - H7R ще ви свърши точно толкова работа, колкото и Н7....
На Луксима слагаш H7 и няма да имаш никакви проблеми
За мен този проблем, който имаш е от фаровете ти, ако са сменяни с други. Просто съм с китайче ксенон от доста време, монтирали сме на няколко приятели и са си ок крушките като дължина!
За мен този проблем, който имаш е от фаровете ти, ако са сменяни с други. Просто съм с китайче ксенон от доста време, монтирали сме на няколко приятели и са си ок крушките като дължина!
Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова...
Някой махал ли е тея металните джаджи във фара, това което застава пред крушката. Служи за разпръскване на светлината или нещо такова.
Пробвахме на едно ауди 80 (те нали са със "перфектни" светлини) след монтаж на ксенон (Н4) махнахме от фара тея ламаринки и светна по-добре на пътя и заслепяването беше същото. Чудя се ако махна и моите дали ще свети по-добре, че сега едни кръгове седят на пътя. Не става плътна бяла светлина... Та някой пробвал ли е да ги разкара тея неща от фара?
Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова...
Някой махал ли е тея металните джаджи във фара, това което застава пред крушката. Служи за разпръскване на светлината или нещо такова.
Пробвахме на едно ауди 80 (те нали са със "перфектни" светлини) след монтаж на ксенон (Н4) махнахме от фара тея ламаринки и светна по-добре на пътя и заслепяването беше същото. Чудя се ако махна и моите дали ще свети по-добре, че сега едни кръгове седят на пътя. Не става плътна бяла светлина... Та някой пробвал ли е да ги разкара тея неща от фара?
Такива с махната пластинка трябва да ги спират от движение като им чупят фаровете с чук, при това... та да купят задължително нови.
Аз се чудя защо все повече окьоравители се въдят... то и изкорубването на фарове явно станало мода.
Ако не ми вярваш, просто закарай кола с махнати капачки на стенд за реглаж и пробвайте, с ксенони, с халогенни с каквото желаете.
Може и снимки да пуснеш ако желаеш после.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Такива с махната пластинка трябва да ги спират от движение като им чупят фаровете с чук, при това... та да купят задължително нови.
Аз се чудя защо все повече окьоравители се въдят... то и изкорубването на фарове явно станало мода.
Ако не ми вярваш, просто закарай кола с махнати капачки на стенд за реглаж и пробвайте, с ксенони, с халогенни с каквото желаете.
Може и снимки да пуснеш ако желаеш после.
Аз за това питам. Но на ауди-то нямаше промяна. Махнахме пластините и на ксенона и на фара, и резултата в заслепяването не беше престъпен, а на пътя светеше добре.
Аз си карам с регулирани фарове... Не ги вдигам да светят в небето. С лупи най-добре ама ... една хубава система с лупи и нивомати и ксенон... струва почти колкото колата ми. Хайде на половина да е...
Въпроси пак на тема "фарове" :
Днес забелязах,че не се мести десния фар чрез копчето от купето.
-Машинките за ел.регулация на фаровете /чрез копчето от купето/ еднакви ли са на двата фара т.е. мога ли машинка от ляв фар/имам стар/ да я слажа на десния?
- Как се подменя?,
- Трябва ли да се свали фара?
-Машинките за ел.регулация на фаровете /чрез копчето от купето/ еднакви ли са на двата фара т.е. мога ли машинка от ляв фар/имам стар/ да я слажа на десния?
- Как се подменя?,
Разкачи буксата на машинката и е напръскай с контактен спрей.
Може и да се оправи...........
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
- Как се подменя?,
1. Машинките са еднакви.
2. Откачаш буксата на машинката, завърташ машинката (не си спомням само наляво, или надясно беше, но може само на едната страна да се завърти), издърпваш я леко нявън, след което я извърташ така, че края, който ти е в ръката да отиде надолу, а вътрешния край на машинката - нагоре (един вид - все едно се опитваш да я счупиш). Ще усетиш изщракване, което означава, че ябълката на машинката е излязла от леглото на водача. Издърпваш машинката навън и по обратния ред слагаш друга!
3. НЕ трябва да се сваля фара, може и на място да го направиш!
Днес се сблъсках с ксенон проблема.Наистина ксенон крушките H7 опират в металните калпачета.Не знам дали са ми сменяни фаровете, но на тях пише Carello.Наложи се да удължа малко металното за да могат да влязат.Сега има голяма мъгла, но като се оправи времето ще изляза на пътя да видя дали заслепяват, но предполагам,че няма след като всичко си като нормален фар.
Днес се сблъсках с ксенон проблема.Наистина ксенон крушките H7 опират в металните калпачета.Не знам дали са ми сменяни фаровете, но на тях пише Carello.Наложи се да удължа малко металното за да могат да влязат.Сега има голяма мъгла, но като се оправи времето ще изляза на пътя да видя дали заслепяват, но предполагам,че няма след като всичко си като нормален фар.
Comment